Palisade voerhek

OMSCHRIJVING

Palisade voerhek
Spinder Stalinrichting heeft haar programma uitgebreid met een nieuw voerhek. Dit voerhek komt in de plaats van het bekende diagonale voerhek en is verkrijgbaar voor alle leeftijdsgroepen van kalveren tot grootvee. De vorm van het Spinder palisade voerhek heeft een aantal belangrijke pluspunten ten opzichte van bijvoorbeeld het diagonale voerhek of een eenvoudig buizenvoerhek. Zo leren kalveren al op jonge leeftijd hoe om te gaan met een (zelfsluitend) voerhek; kop optillen, door het voerhek steken en pas daarna vreten. Tijdens het vreten is er meer ruimte voor de dieren, voor elke leeftijdscategorie is er de juiste vreetplaatsbreedte. Hierdoor is er minder verdringing en dus meer rust tijdens het vreten.

Belangrijke kenmerken:
Royaal kopgat, ook voor gehoornd vee
Voor kalveren van 2 weken tot grootvee
Minder verdringing, meer rust tijdens het vreten
Halsbandvriendelijk
Geen tot weinig (ruw)voer insleep op roosters of in het strohok
Prijsgunstig voerhek
Geen drukplekken in nek t.o.v. buizen voerhek

Afmetingen
Voor de afmetingen en uitvoeringen zie bovenaan de pagina bij "Kies uw maat".
(Alle maten zijn h.o.h.)
Het palisade voerhek is verkrijgbaar voor alle leeftijdsgroepen, van kalveren tot grootvee. De standaard lengte van een voerhekelement is 325 cm. Er zijn verschillende passtukken leverbaar, de lengte is afhankelijk van het aantal vreetplaatsen en de vreetplaatsbreedte.

Montage
De montage van het palisade voerhek aan de 2½” standpijpen gebeurt met universele Spinder bevestigingsdelen. Hierbij is het mogelijk de lengte van een voerhekelement tot 5 cm te vergroten. Indien dit niet toereikend is, zijn er langere bevestigingsdelen van Spinder beschikbaar. Het palisade voerhek voor jongvee en kalveren wordt standaard geleverd met bouten en moeren voor bevestiging aan de voerhekbevestigers. Door het monteren van een zogenaamde draaiset kunt u ook van een vaarzen of grootvee voerhekelement een draaihek maken.

Sitemap | Smit en van Dronkelaar