Highline Veiligheidsvoerhek

OMSCHRIJVING
Vernieuwd veiligheidsvoerhek
Zwaar uitgevoerd zelfsluitend veiligheidsvoerhek waarbij het vergrendelmechanisme geheel in het bovenprofiel opgesloten is.
Een voerhek is meer dan alleen een toegang tot ruwvoer. Met die gedachte is het nieuwe veiligheidsvoerhek van Spinder ontworpen. Het nieuwe veiligheidsvoerhek biedt en grotere bewegingsvrijheid voor de koe en zorgt voor rust tijdens het vreten. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de veiligheid voor koe en mens, bedieningscomfort en efficient werken bij koppelbehandelingen of individuele behandelingen.
Het vernieuwde veiligheidsvoerhek heeft een vergrendelsysteem dat geheel in het speciale bovenprofiel is geintegreerd. Door toepassing van hoogwaardige kunststoffen ontstaat een vangsysteem dat uiterst licht en nagenoeg geruisloos werkt. Het veiligheidsvoerhek heeft een meervoudige bediening. Alle vreetplaatsen kunnen zowel gezamenlijk als individueel geopend en gesloten worden. Met de bedieningshendel kunt u het voerhek (ca. 20 m per hendel) in een beweging openen en afsluiten. Dit is vooral een voordeel bij gemechaniseerde voertechnieken. Voor het voeren wordt het hek volledig gesloten. Na het voeren wordt het hek geopend. Op dat moment kan de gehele groep tegelijk bij het voer. Dit voorkomt onrust in de groep.
Het veiligheidsvoerhek van Spinder heeft zowel boven als onder een zeer ruim kopgat. Door de onderste kopopening kunnen de dieren zich in noodgevalen, waarbij het bovenste kopgat niet meer bereikt kan worden, toch bevrijden uit het voerhek. Een eenvoudige handeling maakt het mogelijk het voerhek in deze veiligheids- of nachtstand te zetten. Het onderste kopgat kan ook per koe individueel geopend worden door middel van een handige knopbediening.
Het vernieuwde veiligheidsvoerhek biedt bovendien middels een extra bedieningsklepje de mogelijkheid om heel gemakkelijk een of meerdere koeien te separeren. Door het eenvoudig omzetten van dit klepje boven een of meerdere koeien, bepaalt u snel en eenvoudig welke koeien u wilt separeren van de rest. Door het bedienen van de centrale bedieningshendel kunt u vervolgens alle andere dieren weer loslaten.

Belangrijke kenmerken:
Uiterst robuuste constructie
Extra grote kopopening (42 cm) dankzij speciale constructie
Oormerkvriendelijk
Zeer geluidarm dankzij gebruik van geluiddempende materialen
Eenvoudige bediening die zeer weinig kracht vergt
Geopende stand waarbij de dieren de kop vrij in en uit het voerhek kunnen bewegen
Zelfsluitende stand waarbij de dieren zichzelf tijdens het vreten vastzetten
Gesloten stand waarbij het voerhek in een beweging geheel kan worden afgesloten
Handige knopbediening waarmee de dieren individueel los gemaakt kunnen worden
Mogelijkheid tot individuele separatie
Voerhekhoogte van 105 cm

Afmetingen
Voor de afmetingen en uitvoeringen zie bovenaan de pagina bij "Kies uw maat". (Alle maten zijn h.o.h.)

Montage
De montage van het veiligheidsvoerhek aan de 2½” standpijpen gebeurt met onze universele bevestigingsdelen. Hierbij is het mogelijk de lengte van een voerhekelement tot 5 cm te vergroten. Indien dit niet toereikend is, zijn er bij Spinder langere bevestigingsdelen beschikbaar. Door het monteren van een zogenaamde draaiset kunt u van elk voerhekelement een draaihek maken. Het vergrendelmechanisme van een draaibaar voerhek wordt apart bediend.

Sitemap | Smit en van Dronkelaar