Betonvloeren opruwen

In de meeste loopstallen zijn de vloeren te glad. Koeien durven niet vlot te lopen, bang om uit te glijden. Ook durven ze de tochtigheid niet te laten zien omdat ze niet durven te springen.

Wij hebben hier een oplossing voor! Door een profiel in het beton te maken worden de vloeren weer goed beloopbaar. De meest toegepaste methode voor het opruwen van roostervloeren is diamantslijpen. Dit systeem wordt door dierenartsen nadrukkelijk aangeraden, omdat dit de veiligheid voor uw dieren verhoogt. Naast het opruwen van uw betonvloer kunt voor uw stalinrichting ook terecht in de webshop van Smit & van Dronkelaar. Wij zijn specialist in stallen en stalvloeren en we kunnen u helpen met uiteenlopende projecten.  

 
 

Hoe werkt het? De machine slijpt d.m.v. een trommel die met diamantbladen is bezet sleufjes van ongeveer 4 mm breed en 1 tot 4 mm diep in de betonvloer. (diepte is afhankelijk van de hardheid van het beton) Tussen de sleufjes blijft een rug staan van ongeveer 5 mm breed, smaller raden wij niet aan i.v.m. afbrokkelen van de rug.

Met onze machine wordt de vloer niet gefreesd, maar geslepen. De hydraulisch aangedreven machine slijpt het beton nauwkeurig en gelijkmatig. Daardoor is het resultaat een mooi strak profiel. Met deze methode blijft ongeveer de helft van het oppervlak behouden, zodat de koe met de klauw altijd op een vlakke ondergrond staat. De koe krijgt grip door indrukking van de klauw in het profiel.

Slijpen kan zowel in de lengterichting als in de breedterichting van de stal. Kruislings dubbel slijpen is ook mogelijk, voor nog beter grip.

Bekijk onze referenties in Google Maps

Details

Sitemap | Smit en van Dronkelaar