Betonvloeren opruwen

Gladde betonvloer? Wij hebben de oplossing‎!

Voorkom uitglijden en laat uw gladde betonvloer opruwen!

Uitglijden op gladde betonvloer

Ieder jaar moeten mensen naar het ziekenhuis omdat ze letsel hebben opgelopen door een valpartij op een te gladde betonvloer. In veel gevallen van uitglijden zijn botbreuken of hoofdletsel het gevolg. Vooral mensen op leeftijd en mensen die moeilijk lopen hebben meer kans uitglijden met soms letsel als gevolg.

Bent u een eigenaar van een openbare ruimte zoals een winkel(centrum), industriehal of werkplaats dan is het, ook voor u, van belang dat er zo min mogelijk kans op ongelukken bestaat. Er worden tegenwoordig steeds vaker schadeclaims betaald aan mensen die uitglijden op een te gladde vloer.

Gladde betonvloeren zijn verleden tijd

Door het opruwen van gladde betonvloeren worden glijpartijen voorkomen. De vloer wordt weer goed begaanbaar!

Wij hebben de oplossing

Nooit meer uitglijden, want opruwen door middel van diamantslijpen is de meest effectieve en rendabele manier om uw gladde betonvloer weer stroef te maken.

Toepassingen

Een opgeruwde betonvloer is voor veel verschillende situaties aan te raden. Bijvoorbeeld in ruimtes waar met vloeistoffen gewerkt wordt of geknoeid kan worden. U kunt daarbij denken aan een werkplaats of aan een garage. Ook in een parkeergarage waar bezoekers ook veilig, zonder uit te glijden, naar de auto en naar de uitgang moeten kunnen lopen. En zo zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk.

Prijs opruwen betonvloeren

De prijs van het opruwen van betonvloer komen tot stand aan de hand van een aantal factoren die kostenbepalend zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de oppervlakte van de betonvloer, de situatie waar het opruwen voor van toepassing is, de afvoer van water van de betonvloer enzovoort.

Het is in principe heel voordelig om een groot oppervlak van een antislip profiel te voorzien. Het antislip profiel wordt namelijk aangebracht op een vloer die uit een bepaald aantal m2 bestaat. Als er dan sprake is van een toenemend aantal m2 dan geldt dat er ook een toenemende korting wordt toegepast door Smit & van Dronkelaar.

Antislip profiel in één dag aangebracht

Het antislip profiel van Smit & van Dronkelaar kan in een dag gemaakt worden op de bestaande betonvloer. Het is voor het opruwen belangrijk dat er voorbereidende maatregelen worden getroffen. De ondergrond moet vloertrekker- schoon zijn, voordat het opruwen kan beginnen. De opgeruwde vloer is direct begaanbaar, en hoeft alleen maar nagespoeld te worden. De vloer hoeft niet te drogen, na het werk kunt u er alweer overheen lopen en de vloer in gebruik nemen.

Werkzaam in heel Nederland en Europa

Smit & van Dronkelaar werkt in alle provincies in Nederland en in Europa. We zijn zeer ervaren in het opruwen van betonvloeren. We hebben ervaring in deze werkzaamheden vanaf het jaar 2004.

 
 

Hoe werkt het? De machine slijpt d.m.v. een trommel die met diamantbladen is bezet sleufjes van ongeveer 4 mm breed en 1 tot 4 mm diep in de betonvloer. (diepte is afhankelijk van de hardheid van het beton) Tussen de sleufjes blijft een rug staan van ongeveer 5 mm breed, smaller raden wij niet aan i.v.m. afbrokkelen van de rug.

Met onze machine wordt de vloer niet gefreesd, maar geslepen. De hydraulisch aangedreven machine slijpt het beton nauwkeurig en gelijkmatig. Daardoor is het resultaat een mooi strak profiel. Met deze methode blijft ongeveer de helft van het oppervlak behouden, zodat de koe met de klauw altijd op een vlakke ondergrond staat. De koe krijgt grip door indrukking van de klauw in het profiel.

Slijpen kan zowel in de lengterichting als in de breedterichting van de stal. Kruislings dubbel slijpen is ook mogelijk, voor nog beter grip.

Bekijk onze referenties in Google Maps

Details

Sitemap | Smit en van Dronkelaar